Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Den poetiske Raptus 

07/12/2022 @ 18:00 21:00

Folketeatret spiller Ernst Bruun Olsen ”Den poetiske Raptus” (1976), iscenesat af Geir Sveaass. 
Det sker 7. december kl. 19.30.

Kl. 18-19 holder mag.art. Mette Borg et oplæg i Balkonfoyeren ved baren på 1. sal..

”Den poetiske raptus” handler om tiden, hvor Holberg ændrede dansk teater. Udgangspunktet for stykket er, at Ludvig Holberg netop har udgivet det satiriske heltedigt Peter Paars, som – ifølge ham selv – er blevet misforstået af en håbløs anmelderstab uden humor. På teatret i Lille Grønnegade ser den franske, flamboyante og fremsynede teaterchef monsieur Montaigu dog lyset i Holbergs krøllede hjerne, for han har fået den kontroversielle idé at opføre komedier på dansk.  

Kultur for folket og komedier på dansk er dog en åbenlys trussel mod enevælden, men Holberg drages af teatrets frisind og opdager snart komediens oplysende og samfundskritiske kraft. Den poetiske raptus er uundgåelig, og Holberg suges ind i teatrets verden med den erotiske madame Montaigu, bohemer, evighedsstudenter med hang til flasken, suffløren og altmuligmanden Rasmus – alle parate til at kæmpe for teatret og den frie tanke. Både den stringente pietisme og røgen fra Københavns brand kaster dog mørke skygger over de visionære tanker i Lille Grønnegade.  

Man er selvfølgelig velkommen til at købe billetter til forestillingen, der begynder 19.30. Det sker via teaterets hjemmeside: https://www.folketeatret.dk/shows/den-poetiske-raptus/

Mette Borg er uddannet mag.art i teatervidenskab fra Københavns Universitet i 1985 og arbejdede i en årrække som ekstern lektor samme sted. Hun har været fast underviser på Den Danske Scenekunstskole i mere end 25 år, samtidig med at hun har undervist på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og på Operaakademiet. Mette Borg er en efterspurgt konsulent for instruktører, skuespillere, sangere og musikere, og er også aktiv som foredragsholder med et omfattende katalog af emner inden for dramaturgi samt teater-, kultur-, opera- og idéhistorie.  

Scroll to top