Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Online foredrag: Danse kompagniet Corpus Det Kongelige Teater (2012-2022) v Karen Vedel

06/12/2021 @ 20:00 21:00

Corpus blev skabt i 2012 med en målsætning om at arbejde eksperimenterende med dans inden for rammerne af Den Kongelige Ballet, en institution med lange traditioner, indarbejdede hierarkier og produktionslogikker. Med udgangen af 2021 “danser” Corpus “af”. Foredraget indkredser tre forskellige faser i kompagniets historie ved hjælp af nedslag i de koreografiske undersøgelser og klip fra repertoiret. Afslutningsvis overvejes det, hvilket aftryk Corpus efterlader i institutionen Den Kongelige Ballet. 

Få direkte adgang til foredraget ved at klikke her.


Karen Vedel, lektor i Teater og Performancestudier, Institut for Kunst og Kulturvidenskab. Vigtigste forskningsområder er dansehistoriografi, herunder scenedansens historie med fokus på Danmark, stedsspecifik performance og publikumsrelationen i teatret. Research Fellow ved Helsinki Collegium 2006-08, Tampere University 2009-12. Formand for Legatudvalget for Film og Scenekunst og næstformand i Statens Kunstfond 2011-13. Dansehistoriske publikationer bl.a.: ”The Danish Dancers in Ballets Suédois” (2020);  ”The Performance of Pictorialist Dance Photography” (2017); En anden dans. Moderne scenedans i Danmark 1900 – 1975 (bogudgave af ph.d., Multivers, 2008). For yderligere oplysninger se: https://artsandculturalstudies.ku.dk/staff/?pure=en/persons/16531

________

Selskabet byder igen velkommen til en perlerække af online foredrag i vintermånederne.

Foredragene foregår på platformen Zoom, de er gratis og tilmelding er ikke nødvendig. Man får direkte adgang til foredraget via link under beskrivelsen af de enkelte foredrag.

Husk desuden at downloade Zoom på computer, tablet eller mobiltelefon før foredraget. Det kan gøres gratis via dette link. Download er som regel ganske ligetil, men vi anbefaler at det gøres i god tid inden foredraget. 

Scroll to top